14 februari 2015 om 00:05
iBOOD

Apple Flash

Apple Flash

Iedereen die Apple apparatuur in huis heeft weet uiteraard dat je de hoofdprijs betaalt, maar daar krijg je wel een hele hoop moois en goeds voor terug. Weinig problemen, doorgaans werkt alles intuïtief en logisch en je kunt fanboy/-girl zijn of niet maar het ziet er wel altijd fraai uit! Vandaag hebben wij een flash waarbij je in elk geval voor de accessoires niet de hoofdprijs hoeft te betalen. Deze Flash bestaat uitsluitend uit originele Apple producten, maar dan voor zeer schappelijke prijsjes!

Update 09-04: Helaas bereikten ons de afgelopen dagen via meerdere wegen het bericht dat de Apple Earpods mogelijk replica’s zouden zijn. iBOOD verkoopt uiteraard niet met opzet replica’s, wij gaan altijd voor het échte werk. Op dit moment hebben we contact opgenomen met onze leverancier en gaan we dit tot op de bodem uitzoeken. Mocht het gaan om een replica dan zullen wij vanzelfsprekend met een bevredigende oplossing komen. We zullen jullie, ook op het forum, op de hoogte houden.
29 april 2015 om 08:32
jaske Gebruiker

Ik krijg geen enkele reactie van de klantendienst: Halve dag aan telefoon gehangen, mails, reminders, … NIETS!

Vaarwel iBood.

1 mei 2015 om 13:06
Malefica Gebruiker

Hoi,

 

Ik heb de verpakkingen al weggegooid, uitgaande dat dit origineel was. Mag ik het nog steeds retourneren?

 

Ik kan dit nergens terugvinden.

1 mei 2015 om 13:10
Moderator Renate Moderator

Beste Malefica, niet alle producten behoorde tot de slechte batch, ik weet ook niet welke onderdelen van de flash wel of niet geroutineerd dienen te worden. De klantenservice heeft als het goed is de klanten die het betrof gemaild. Mocht je twijfelen, neem dan contact op met de klantenservice. Het makkelijkste is om dit even telefonisch te doen.

je kunt dan meteen vragen ivm de vermiste verpakking.
Ik denk dat dit in dit geval geen probleem is. (normaal kan het namelijk niet.)

7 mei 2015 om 21:36
frank_b Gebruiker

Was bij mij ook geen probleem, ik was ook een verpakking kwijt. (namaak mag toch niet opnieuw verkocht worden)

Bij mij was wel alles namaak, oortjes, laders en kabels. Alles terug gestuurd. (is goed te controleren, let op de details op de spullen)

Ter info: terugstuur datum 11 april.

Ondertussen geld terug gehad: 4 mei op mijn rekening. (30 april mail dat het terug gestort zou worden)

Kortom, bij mij is alles afgehandeld.  (alleen geen voucher gezien, maar dat geloof ik wel, geld terug was het belangrijkste)

7 mei 2015 om 21:37
zomersproetjes Gebruiker

26 maart een serviceverzoek verzonden om de bestelling te annuleren. 1 april vind ik een briefje op mijn deurmat: de postbode heeft geprobeerd een pakketje van iBOOD te bezorgen maar ik was niet thuis. Niet veel later een mail gestuurd hierover met (weer) het verzoek mijn geld terug te storten en de mededeling dat ik het pakketje niet in ontvangst ga nemen (serviceverzoek was VOOR de verzending al verzonden). Nooit meer een reactie op gehad. Ik ben dit zat, het is al mei en ik wil mijn geld terug. Hoe moeilijk kan dit zijn? :-).

8 mei 2015 om 09:23
gavgav Gebruiker

Edited by: Kris – Beste, gelieve niet zo hard te roepen in capslock, dat doet pijn aan de ogen. Kan u aub contact opnemen met klantendienst (telefonisch kan ook), zij helpen u dan zsm verder. Bedankt!

15 april 2015 om 08:03
gavgav Gebruiker

///That’s the reply of iBOOD..///

Dear Christos, 

Thank you for your message. 

It is not possible to send after you have the right cable. We are not a stockholder company. You can send the complete product to us. (Using the attached form) Within 5 to 10 working days after receipt and inspection of the product, the amount will be refunded to your specified account. Depending on your bank’s repayment from Silver Ocean or iBood.

We trust you with sufficient information for the moment. Should you have any further questions or comments regarding this issue we would like to hear in response to this message. 

Sincerely, 

Cheryl 
iBOOD Customer Service 

Monday to Friday we are available by phone ( 020-6811388 ) from 10.00 to 17.00 
Please note that email is not read at the weekend.

Dit topic is gesloten en daarom is het is niet meer mogelijk om te reageren.