14 februari 2015 om 00:05
iBOOD

Apple Flash

Apple Flash

Iedereen die Apple apparatuur in huis heeft weet uiteraard dat je de hoofdprijs betaalt, maar daar krijg je wel een hele hoop moois en goeds voor terug. Weinig problemen, doorgaans werkt alles intuïtief en logisch en je kunt fanboy/-girl zijn of niet maar het ziet er wel altijd fraai uit! Vandaag hebben wij een flash waarbij je in elk geval voor de accessoires niet de hoofdprijs hoeft te betalen. Deze Flash bestaat uitsluitend uit originele Apple producten, maar dan voor zeer schappelijke prijsjes!

Update 09-04: Helaas bereikten ons de afgelopen dagen via meerdere wegen het bericht dat de Apple Earpods mogelijk replica’s zouden zijn. iBOOD verkoopt uiteraard niet met opzet replica’s, wij gaan altijd voor het échte werk. Op dit moment hebben we contact opgenomen met onze leverancier en gaan we dit tot op de bodem uitzoeken. Mocht het gaan om een replica dan zullen wij vanzelfsprekend met een bevredigende oplossing komen. We zullen jullie, ook op het forum, op de hoogte houden.
28 maart 2015 om 06:33
fluxz Gebruiker

Jullie krijgen nog een mail. Die krijg ik zelfs niet meer hieromtrent.

Wat ik nog erger vind, ik had producten gebundeld met een kabeltje. Gevolg alle producten staan nog steeds vast.

Ik raad trouwens ibood al lang niet meer aan bij kennisen. Overlaatst wou er iemand een tv kopen hier en hij vroeg mn mening, ik heb hem aangeraden elders iets meer uit te geven, maar zeker te zijn van de service. Zo zie je maar dat de service soms echt wel die paar euros meer waard zijn zeker bij grotere aankopen. Site van het jaar, wat een grap…

31 maart 2015 om 13:19
gavgav Gebruiker

At last……

Bezorgmoment

 

 

Morgen 1 april 13:30 - 15:30 uur

AfzenderiBOODVEERWEG 16-HAL 35145 NS WAALWIJK

31 maart 2015 om 16:51
NielsKersic Gebruiker

Misschien is het wel gewoon een 1-aprilgrap

1 april 2015 om 08:14
Juano Gebruiker

Bezorgoment???

Ik krijg hier geen informatie over.

Enkel dat ze de datum maar blijven uitstellen en nog niets meer weten, lijkt zo dat ze willen dat je het bod zou annuleren.

Dat gun ik ze deze keer niet :) geef me gewoon het gevraagde product punt!

 

1 april 2015 om 00:50
bhy Gebruiker

Serieus… Geen enkel bericht ook niet na meerdere berichten en mails… Schandalig!!

1 april 2015 om 08:15
Juano Gebruiker

Moet je misschien is bellen ???

1 april 2015 om 09:30
gavgav Gebruiker

jouw.postnl.nl/#!/track-en-trace/

Bezorger is onderweg

Bezorgmoment

 

 

Vandaag 1 april 13:30 - 15:30 uur

AfzenderiBOODVEERWEG 16-HAL 35145 NS WAALWIJK

GegevensGewicht: 0,58 kgAfmetingen: 4,5 × 34 × 39 cmVolume: 5,97 L

1 april 2015 om 15:53
gavgav Gebruiker

Arrived at last…………

1 april 2015 om 13:35
sdep Gebruiker

Mijn pakje is toegekomen!
Ik had het al lang niet meer verwacht, dat maakt het nog leuker.
Goede tactiek, iBood!

(NOT!)

1 april 2015 om 17:11
claep00 Gebruiker

Vandaag eindelijk mijn lightningkabel ontvangen. Blijkt niet gecertificeerd te zijn. Op meerdere telefoons en stekkers telkens dezelfde foutmelding. Wat een afknapper.

2 april 2015 om 13:34
MGMsystems Gebruiker

Eindelijk mij Apple Earpods toegekomen zijn ze namaak! Er staat gewoon ‘Designed bij Appls’ op ipv ‘Apple’

 

2 april 2015 om 21:41
redfoxert Gebruiker

Raar, op mijn doosjes staat netjes Designed by Apple.

2 april 2015 om 21:59
redfoxert Gebruiker

En toch zijn ze inderdaad nep.

- Het doosje waar de pods in zitten heeft een afgerond apple logo, de originele heeft scherpe randen.

- Het doosje waar de pods in zitten heeft duidelijke plastic spuitgiet afdrukken, de originele is gewoon netjes vlak

- De verpakking van de pods heeft een duidelijk “gekopieerde”  afbeelding van de earpods op de achterzijde. De openingen achter het gaasje van de earpods zijn te duidelijk afgebeeld. De originele heeft scherpere aftekeningen.

 

Jammer maar helaas iBood, als jullie hier ook de hoofdprijs voor hebben betaald dan zijn jullie net zo hard geflest als wij. Daarnaast zijn jullie me nu ook definitief als klant kwijt.

3 april 2015 om 02:56
adejonge Gebruiker

Ik heb ze niet eens uitgepakt. De teksten op de verpakking staan zo scheef dat meteen duidelijk is dat we 2 maanden op nep producten hebben gewacht. Ook ik ben klaar met ibood.

2 april 2015 om 14:39
marcellow Gebruiker

Beste ,

Je bestelling is zojuist verzonden en wordt spoedig afgeleverd!

De volgende producten zijn verstuurd:

——————————————–

 

Nu maar hopen dat het echte Apple zijn en niet Appls zoals ik ergens heb gelezen…

 

 

2 april 2015 om 14:40
marcellow Gebruiker

Oh nee he?!

 

Iedereen die Apple apparatuur in huis heeft weet uiteraard dat je de hoofdprijs betaalt, maar daar krijg je wel een hele hoop moois en goeds voor terug. Weinig problemen, doorgaans werkt alles intuïtief en logisch en je kunt fanboy/-girl zijn of niet maar het ziet er wel altijd fraai uit! Vandaag hebben wij een flash waarbij je in elk geval voor de accessoires niet de hoofdprijs hoeft te betalen. Deze Flash bestaat uitsluitend uit originele Apple producten, maar dan voor zeer schappelijke prijsjes!

2 april 2015 om 17:22
adejonge Gebruiker

Hmmm. Ziet er wel erg chinees uit…

3 april 2015 om 13:51
zakalwe Gebruiker

Voor uitpakken kreeg ik ook de indruk dat het namaak betrof, maar toch twijfel…dus toch open gemaakt. Het is moeilijk te zien totdat je een echte ernaast houdt, maar in de is het beter te zien, elke afbeelding is overduidelijk gescanned.

8 april 2015 om 10:22
mmeloen Gebruiker

Heb ik twee maanden gewacht op NAMAAK oordoppen? wat the **** Ibood?!?!?? Dit is wel heel triest, zoveel klachten over het niet kunnen leveren dat jullie maar namaak hebben geleverd ipv de real deal? Op klachtencompas vd consumentenbond mogen jullie uitleg gaan geven hierover! Ik roep hierbij ook iedereen op dit forum op een klacht in te dienen op klachtkompas.nl

8 april 2015 om 13:20
marcellow Gebruiker

Jammer dat iBood zo oorverdovend stil is hier op het forum.

 

Die van mij gaan in ieder geval retour.

 

 

8 april 2015 om 14:01
supertrom Gebruiker

En ja hoor, na het weggooien van de verpakking kwam ik er pas achter: wat een slecht geluid. Dit zijn gewoon neppe oordopjes (als ik ze naast oude leg valt het pas op: ze zijn net iets kleiner). In principe is dit gewoon oplichting. Je beloofd echte producten van een bepaald merk en je levert nep product. Ik heb een serviceverzoek ingediend, maar als die niet tijdig wordt afgehandeld ga ik aangifte van oplichting doen.

8 april 2015 om 14:11
marcellow Gebruiker

Ik denk zomaar dat iBood ook niet wist dat ze deze troep zouden krijgen.

En de inpakkers op de sociale werkplaats, die weten niet beter dan dat de doosjes in een doos moeten en dan een sticker erop….

 

 

8 april 2015 om 14:13
supertrom Gebruiker

Zou kunnen, maar dan alsnog is iBood verantwoordelijk voor dat wat ze de klant leveren. In dit geval zou het alsnog om oplichting gaan.

8 april 2015 om 19:57
Wesh Gebruiker

dit is inderdaad troep! ik had twee lightning cables gekocht. Doosje leek origineel en je verwacht ook niets anders van een legitieme site als ibood.

Maar ze willen niet syncen met itunes en krijg ‘niet gecertificeerd’ boodschap opt scherm.
Fake! Hoe de f*&k kan dit?

9 april 2015 om 09:22
Moderator Coert iBOOD Moderator

Beste iBOOD-ers,

Helaas bereikten ons de afgelopen dagen via meerdere wegen het bericht dat de Apple Earpods mogelijk replica’s zouden zijn. iBOOD verkoopt uiteraard niet met opzet replica’s, wij gaan altijd voor het échte werk. Op dit moment hebben we contact opgenomen met onze leverancier en gaan we dit tot op de bodem uitzoeken. Mocht het gaan om een replica dan zullen wij vanzelfsprekend met een bevredigende oplossing komen. We zullen jullie, ook op het forum, op de hoogte houden.

 

Met vriendelijke groet,

 

Team iBOOD

9 april 2015 om 10:47
mmeloen Gebruiker

Goed dat jullie het gaan uitzoeken maar die van mij gaan retour en in de toekomst zal ik helaas niks meer bij jullie bestellen. Na het debacle over verwachte levertijden, communicatie fails zou je verwachten dat Ibood extra care zou nemen met het afwikkelen van deze bestellingen. Helaas vind er bij jullie geen extra product controle plaats, ook niet als het om een voor Ibood zeer gevoelige kwestie gaat waar al zó veel klachten over zijn in gediend. Het is zeer makkelijk waar te nemen dat het plastic, plaatjes, text, materiaal vd verpakking en producten zelf niet van apple kwaliteit is, dit is in een oogopslag te zien voor mensen al in het bezit zijn van enig apple product.

10 april 2015 om 12:16
gavgav Gebruiker

Dear Coert (mod)

You have to sent us the ORIGINAL parts of APLLE tha we order.

No more

lame excuses…………….

9 april 2015 om 21:58
Jollingdepree Gebruiker

Ik heb mijn kabels ook na lang wachten gekregen, maar ze werken niet goed. Volgens mij zijn het geen originele kabels.

10 april 2015 om 09:55
Sukke Gebruiker

Mijn lightning-kabel functioneert ook niet goed (de kabel wordt om de haverklap geweigerd) en de bestelde earpods lijken ook niet op de earpods die meegeleverd waren met mijn iPhone (onder andere is te zien dat het kunstof van deze earpods op een andere manier gegoten is en de kabels zijn merkbaar dunner). Ik dacht dit alles aan mij lag… maar nu ik dit allemaal zo lees, begin ik erg wantrouwend te worden en gaan we de verpakkingen maar eens uit de prullenbak vissen en die eens goed bekijken.

iBood laad je horen! graag per mail direct naar de klant en niet zo achteraf op een forum. Jullie weten tenslotte ook dat als dit waar is, jullie fout zitten! (http://www.webwinkelweblog.nl/ondernemen/in-hoeverre-mag-je-namaak-verkopen.html)

10 april 2015 om 21:10
frank_b Gebruiker

zo kom ik net de kamer in, stinkt het, bijna de hele laadadapter gesmolten… :( :( :(

Lekker spul inderdaad, maar eens een mail sturen dan zal ook wel niet origineel zijn, gelukkig net op tijd erbij, de hele kamer stinkt (zat boven)

10 april 2015 om 21:12
BlueFlame20 Gebruiker

In de mail staat “Als u wenst gebruik te maken van dit aanbod vragen wij u een service verzoek in te dienen in Mijn iBOOD op de website.”

Doe je dat krijg je weer:

Het is niet mogelijk om dit type product op deze manier te melden.

Wij verzoeken u deze melding te doen door middel van een e-mail bericht aan : iphone@ibood.com o.v.v uw bestel nummer.

 

zucht…

10 april 2015 om 21:20
BlueFlame20 Gebruiker

De 12W adapter die ik ontvangen heb is trouwens ook replica.

Op het doosje staat netjes “Designed by Apple in California” en “Model A1401″ maar op de adapter zelf staat “Designed in California Assembled in China” dus mist het “by Apple” deel en “Model: A5224 TM and C 2012 Company Inc.” i.p.v. “Apple Inc.”

Vond de kwaliteit al minder…

11 april 2015 om 09:39
frank_b Gebruiker

Niet gebruiken die adapter, dat ding kan maar zo in brand vliegen.

Zo ziet die van mij er dus na een half uur ipad laden uit!

Hij stonk verschrikkelijk en het plastic was helemaal zacht, gelijkt uit het stopcontact, je ziet de vervorming van het plastic dat zo heet was.

Echt een nepper dus en nog gevaarlijk ook!

Edited by: Kris – merged posts

11 april 2015 om 12:36
NielsKersic Gebruiker

Edited by: Kris – Graag houden we het forum on-topic, iBOOD heeft in deze een duidelijke communicatie uitgestuurd. Plus jouw persoonlijke gegevens staan in de screenshot zichtbaar.

11 april 2015 om 13:38
NielsKersic Gebruiker

Persoonlijk vind ik dit gewoon on-topic, aangezien het om een vrijwel identiek probleem gaat en ik mensen simpelweg wil laten zien dat 1DayFly dit wel tijdig en professioneel op weet te lossen.

Ik heb de afbeelding inmiddels aangepast, zodat mijn persoonlijke gegevens niet meer te zien zijn.

11 april 2015 om 15:16
Moderator Kris Moderator

Beste NielsKersic,

jouw post staat even in behandeling, ik heb jouw screenshotwijziging gezien, waarvoor dank.

Prettige namiddag,

Kris

12 april 2015 om 11:51
PcKTheDuke Gebruiker

Kris, zeer straf dat jij het risico neemt om bepaalde berichten te schrappen. Vooral als blijkt dat deze berichten aantonen de door jullie verkochte artikelen niet te gebruiken wegens namaak en nep met eventueke zware gevolgen als huisbrand om maar een voorbeeld te geven.

ja we hebben een bericht gekregen van ibood om ons op de hoogte te brengen maar er staat niet bij wanneer we een oplossing kunnen/mogen verwachten. Dit artikel werd de eerste helft van februari besteld en nu blijkt dat we het niet kunnen/mogen gebruiken voor onze eigen veiligheid en ibood ‘gaat het onderzoeken’?.

Daar zijn we als consument niets mee. Jullie zijn erachter gekomen dat het nep artikelen betrof waarmee jullie nu de volledige verantwoordelijkheid dienen te nemen (zie wetgeving terzake).

Graag tegen dinsdagochtend een oplossing die er echt een is, zoniet klacht bij politiediensten wegens verkoop van namaakprodukten onder erkende naam met mogelijke gevolgen vandien.

12 april 2015 om 13:14
Moderator Kris Moderator

Beste PcKTheDuke,

vooreerst mijn excuses voor het “in wachtrij” zetten van één enkele post, dit omdat het juist niet ging over de aanbieding van iBOOD, maar wél van de concurrent – ook dat laten we niet toe.

Als moderator is het onze verantwoordelijkheid dat er géén privé gegevens op het forum gepost worden, noch de concurrentie zwart gemaakt wordt, iBOOD zelf zal jullie rechtstreeks benaderen voor een oplossing in deze zoals aangegeven in de eerste communicatie. Daar komen wij, als moderators, niet tussen, want wie zijn wij, om alle wetgevingen te kennen? Wij zijn namelijk geen werknemers van iBOOD.

Alvast bedankt voor uw begrip, en een fijne zonnige namiddag gewenst!

Kris

12 april 2015 om 20:23
Carl64 Gebruiker

Na een nachtje slapen sluit ik bij mij aan bij the Duke…….ik ga nu andere stappen ondernemen behalve die mij, gelukkig door wetgeving, ter beschikking staan. tevens zal ik vanaf heden alle soorten van social media gaan gebruiken om handelswijzes van Ibood openbaar te maken.

Alvast bedankt voor uw begrip Kris, en een fijne zonnige namiddag gewenst!

met vriendelijke groet,

 

Carl64

12 april 2015 om 20:40
Moderator Kris Moderator

Jammer genoeg is het zonnetje nu al weg, Carl64. Begrijp mij niet verkeerd, ik zit in hetzelfde schuitje als jij. Als moderator kan ik het jammer genoeg niet toelaten dat je alle fora op iBOOD volduwt met dezelfde berichtjes.

Fijne zondag!

Kris

13 april 2015 om 13:41
jaske Gebruiker

@ iBood

Op de online store van Apple zijn al deze accessoires direct uit voorraad leverbaar. Als je daar besteld ben je zeker dat je je klanten kan geven wat je beloofd hebt.

Wij zijn ons deel van de overeenkomst nagekomen: we hebben betaald voor de goederen de we besteld hebben. Hoogtijd voor iBood om zijn deel van de overeenkomst na te komen: de goederen – waarvoor de klant heeft betaald – leveren zoals vermeld op de website. Bij voorkeur op een redelijke termijn (vb: vandaag bestellen bij leverancier, overmorgen zijn de goederen bij iBood, eind van de week bij de klant).

Meer verwachten we niet van iBood !

13 april 2015 om 14:07
Moderator Renate Moderator

Hoi Jaske,

je voorstel klinkt zo mooi en eenvoudig. Helaas werkt het in de praktijk voor iBOOD zo niet, hoe graag iBOOD dat ook zou willen.
Doorgaans zijn de hoeveelheden die iBOOD nodig heeft om alle klanten te voorzien te hoog om zomaar via een webshop te bestellen.
Het zijn aantallen die niet zomaar ter beschikking staan.

Zodra er meer duidelijkheid is over de afhandeling, zal de klantenservice dit meteen melden.
ik hoop op je begrip.

14 april 2015 om 15:16
jaske Gebruiker

Natuurlijk werkt het niet zo eenvoudig, maar ik ben er zeker van dat jullie door Apple geholpen worden voor een Volume Purchase…

Wat ik wil zeggen: iBood heeft het risico genomen om bij “duistere leveranciers” te bestellen voor en zacht prijsje en aan zijn klanten originele accessoires beloofd. Nu blijkt dat ze die overeenkomst met de klant niet kan nakomen. iBood heeft gegokt en verloren en zal dus snel met een creatieve oplossing voor de dag moeten komen.

In ieder geval: wie zijn gat verbrand moet op de blaren zitten!

Ik heb voor meer dan 130€ aan accessoires gekocht, heb daar bijna 2 maand moeten op wachten, nu blijkt het boeltje nep en erger nog, onveilig. Daarbovenop komt dan nog eens slechte communicatie en een dienst na verkoop die zo goed als onbestaande is.

Komaan iBood, laatste kans om deze klucht goed te maken!

14 april 2015 om 20:40
johtem Gebruiker

De afhandeling zal vast ook nog wel 2 maanden duren.

Edited by: Kris – merged posts

15 april 2015 om 17:21
blackfin Gebruiker

Het lijkt mij niet meer dan redelijk dat Ibood per direct al haar klanten op de hoogte brengt van die brandgevaarlijke voedingsadapter.

Zoiets is namelijk levensgevaarlijk en het is illegaal om producten te verkopen die niet voldoen aan de wettelijke veiligheidseisen. Dat dit een product betreft dat niet aan de eisen voldoet kan je duidelijk zien aan het opentrekken van de behuizing, dat mag niet gebeuren. De integriteit van de behuizing moet onder elke fout conditie blijven bestaan. Daarnaast is het kunststof zo heet geworden dat je er brandwonden aan over kan houden, dat laatste is ook niet toegestaan.

15 april 2015 om 20:09
Moderator Kris Moderator

Beste blackfin,

dat is ook exact de reden waarom iBOOD in zijn communicatie gevraagd heeft om het product terug te sturen en je geld terug te krijgen.

Prettige avond,

Kris

16 april 2015 om 09:12
blackfin Gebruiker

Gelukkig maar, goed dat jullie daar actie op hebben ondernomen.

16 april 2015 om 13:19
PcKTheDuke Gebruiker

Beste Kris,

Vind jij het logisch om een klant op te zadelen met het extra werk om alles terug te sturen, forms in te vullen, zoveel tijd tussen te laten alvorens een klant zijn geld terug krijgt?
Vooral nadat blijkt dat gevaarlijke nep-artikelen verkocht werden?

Neen : Ibood weet wie er welke artikelen gekocht heeft, Ibood heeft dit geld ook ontvangen, Ibood kan gemakkelijk het geld aan de klant terugstorten zonder de klant op te zadelen met een extra last, Ibood kan dan ook met alternatieven komen : wat de dag van vandaag nog steeds niet werd gedaan.

Nogmaals : klantgericht handelen is niet enkel een begrip, dit kan ook uitgevoerd worden.

16 april 2015 om 15:29
Moderator Kris Moderator

Beste PcKTheDuke,

ik ga jouw suggestie doorzetten naar iBOOD – ik zag het vooral van de preventieve kant (waar blackfin ook op wees): als de klant het spul niet terugstuurt, en er brandt bv een huis af – wiens verantwoordelijkheid is het dan? Je hebt je geld “automatisch” terug gekregen, maar daar ben je dan vet mee.

Fijne dag!

Kris

19 april 2015 om 13:58
gavgav Gebruiker

The cable has sent it back, now waiting for the refund payment, another 2 months……..

18 april 2015 om 10:31
christel4144 Gebruiker

Ik sluit me aan bij de vele opmerkingen boven. Was jaren tevreden lid van Ibood. Nu niet meer. Iedere bestelling levert tegenwoordig problemen op. Leertijden zijn onbetrouwbaar en nu. Tot mijn grote teleurstelling ook de spullen. Namaak troep verkocht terwijl ik ” originele ” Apple producten heb besteld en gekocht. toen mijn neefje zei dat de adapter heet werd ( had hij na lang wachten van mij gekregen) voelde ik ook en verbrandde mijn vingers aan de metalen delen. Heb 2 adapters gekocht en een kabel. Mijn iPad air2 en IPhone 6 hebben misschien wel schade opgelopen door deze rommel. Het risico op schade en brand, de veel te lange leertijd en de moeite van t terugsturen wordt afgedaan met excuusmail en 10 euro tegoed?! Toon u eens als een goed en eerlijk bedrijf. Koop de spullen bij Apple en ruil ze om voor de shit en geef mensen dan 10 euro als excuus. Wat is dit voor compensatie. Na weken geen spullen en de verplichting om weer wat te kopen voor 10 euro ( en dan 5,95 verzendkosten natuurlijk) . Ook wil ik graag weten of jullie melding hebben gemaakt bij Apple van deze zaak en leverancier, of dat wij dat zelf moeten doen?

Graag geen reactie over het weer… Ik weet ook dat de zon schijnt.

Alvast bedankt,

Groet Christel

18 april 2015 om 11:58
christel4144 Gebruiker

Ik lees net dat Media Markt het meerderheidsbelang heeft door overname van Ibood. Is het aanleveren van grote hoeveelheid originele APPLE producten geen probleem lijkt me :-)

 

20 april 2015 om 21:51
christel4144 Gebruiker

Beste Ibood, volgt er nog een reactie?

 

25 april 2015 om 09:43
christel4144 Gebruiker

Uit het uitblijven van een reactie begrijp ik dat we zelf melding moeten maken van de illegale verkoopactie.

22 april 2015 om 16:35
Sonnylensen Gebruiker

Ik heb een serviceverzoek ingediend om mijn namaak EarPods terug te sturen, heb echter geen idee naar welke adres ik de EarPods retour kan sturen.

In de bevestigingsmail van mijn aanvraag staat het verzoek om direct contact op te nemen met de leverancier, maar ook daar zijn geen contactgegevens van te vinden.

Is er iemand die mij zou kunnen vertellen naar welk adres ik het product retour kan sturen?

Alvast bedankt!

Gr. Sonny

22 april 2015 om 16:41
Moderator Kris Moderator

Beste Sonnylensen,

in de originele mail van iBOOD stond een antwoordnummer (postbus) dat je voor de verzending kon gebruiken. Maar dezelfde info zal je terugkrijgen via je service verzoek.

Fijne dag,

Kris

Dit topic is gesloten en daarom is het is niet meer mogelijk om te reageren.