14 februari 2015 om 00:05
iBOOD

Apple Flash

Apple Flash

Iedereen die Apple apparatuur in huis heeft weet uiteraard dat je de hoofdprijs betaalt, maar daar krijg je wel een hele hoop moois en goeds voor terug. Weinig problemen, doorgaans werkt alles intuïtief en logisch en je kunt fanboy/-girl zijn of niet maar het ziet er wel altijd fraai uit! Vandaag hebben wij een flash waarbij je in elk geval voor de accessoires niet de hoofdprijs hoeft te betalen. Deze Flash bestaat uitsluitend uit originele Apple producten, maar dan voor zeer schappelijke prijsjes!

Update 09-04: Helaas bereikten ons de afgelopen dagen via meerdere wegen het bericht dat de Apple Earpods mogelijk replica’s zouden zijn. iBOOD verkoopt uiteraard niet met opzet replica’s, wij gaan altijd voor het échte werk. Op dit moment hebben we contact opgenomen met onze leverancier en gaan we dit tot op de bodem uitzoeken. Mocht het gaan om een replica dan zullen wij vanzelfsprekend met een bevredigende oplossing komen. We zullen jullie, ook op het forum, op de hoogte houden.
18 maart 2015 om 11:10
Juano Gebruiker

Haha het zoveelste product dat ik wss niet meer zal krijgen of dan maanden later. Ik hoor ook niets meer van ibood, begrijpelijk zeker want ze zullen zich nu moeten excuseren over al de producten die recent aangekocht werden en ook nooit zullen aankomen. Toch spijtige zaak allemaal, zeker omdat hier al zoveel mensen goede raad hebben gegeven en toch blijven ze “doorsukkelen”. Ik herhaal het nog eens, als trouwe klant zou ik het totaal niet onprofessioneel vinden in tegendeel moesten jullie een week geen nieuwe aanbieding geven of langer, zodat jullie je achterstand op een deftige manier kunnen bijwerken en zo weer verder met de juiste levertijden aan de slag kunnen gaan. Ik krijg schrik om nieuwe aanbiedingen nu te kopen want 1 krijg ik het wel of moet ik weer 5 maanden op mijn geld wachten en 2 wanneer krijg ik het toegestuurd op een aanvaarde tijdstip na aankoop. Anders betaal ik graag 5 euro meer in de winkel dat ik het onmiddellijk in mijn bezit heb. Alsjeblieft Ibood, ik weet dat jullie je uiterste beste doen maar dit sleept nu al langer dan 6 maanden aan dat het hier zo een schandaal is.

Ik hoop dat deze website weer op zijn positieve komt, want kwam hier altijd maar al te graag. Zeker met de hunt die door al dit gedoe nog lang zal wegblijven vermoed ik.

Sterkte en succes Ibood

18 maart 2015 om 12:47
gocpau Gebruiker

Beste iBood,

Mijn eerste bestelling dateerd van februari 2009. Sindsdien ben ik verscheidene keren op jullie aanbiedingen ingegaan. Tot nu toe naar volle tevredenheid. Dat de levertijd wat langer was dan bij ‘reguliere’ webshops kon ik prima mee leven gezien de voordelige prijs. De levertijd was normaliter 1 à 2 weken. 
Nu is de levertijd 4 weken of langer. Sorry, maar dat vind ik niet meer acceptabel. Zeker niet als het als het gaat om artikelen die overal elders binnen een dag uit voorraad leverbaar zijn.
Ik ben een geduldig mens, en kan prima meegaan in het excuus dat jullie over zijn naar een nieuwe website, IT-omgeving of wat dan ook, maar de situatie duurt mij inmiddels te lang! In het verleden kon ik iBood graag aanbevelen bij vrienden en kennissen. Voorlopig durf ik dat niet meer. Het geduld en vertrouwen wordt nu moeilijker op te brengen.

Ten eerste hoop ik nu zeer binnenkort mijn Apple artikelen te ontvangen.
Ook hoop ik dat jullie op korte termijn de zaken op orde krijgen en dat we weer het service level krijgen dat we van jullie gewend zijn.

Met vriendelijke groet,
Paul vG.

20 maart 2015 om 06:42
bernr01 Gebruiker

Paul ik ben het volledig met je eens, ook ik ben al vrijwel vanaf het begin een tevreden klant bij iBood en kan veel begrijpen. Maar wat nu (niet) gepresteerd wordt met de levering van deze Apple EarPods ben ik nog niet vaak tegengekomen.

Zelf reageren op service-berichten is er niet meer bij, iBood dit zijn we niet van jullie gewend!

Een bedrijf dat zijn verantwoordelijkheden serieus neemt pakt in zo’n situatie zijn ‘verlies’ en haalt desnoods de uit te leveren producten bij een alternatieve leverancier op de hoek en zorgt dat zijn klanten tevreden zijn.

18 maart 2015 om 21:47
NielsKersic Gebruiker

Wat een enorme aanfluiting is dit. De eerste keer de verwachte verzenddatum -die ik in eerste instantie al laat vond- niet halen en pas de dag erna hier over berichten. Voor de tweede keer word niet eens een datum genoemd, maar ‘eind volgende week’. Hierna gewoon helemaal niks aan communicatie of iets dergelijks. Geen bericht dat de nieuwe datum ook niet gehaald is, geen derde datum, gewoon helemaal niks. Dan moet ik hier op het forum lezen dat er één persoon is die een mailtje heeft gekregen over een nieuwe verzenddatum van de 23e, alhoewel ik meer dan genoeg reden heb om dit ook sterk te betwijfelen. Ik ben blij dat ik niet de enige ben die hier enorm over valt. Eerst twijfelde ik vaker over een iBOOD aankoop, omdat de verzenddatum altijd pas weken later was, maar nu deze verzenddatum gewoon niet eens gehaald wordt, zal ik pas als het echt een geweldige deal is op iets dat ik per sé wil hebben overgaan tot kopen. Ook zal ik iBOOD sterk afraden aan vrienden en familie. Service is iets dat mensen tegenwoordig als vanzelfsprekend beschouwen. Dat hoort ook zo. Ook al werkt iBOOD anders en heeft het een andere functie, zouden ze eens een voorbeeld kunnen nemen aan een webshop als CoolBlue. Voor 24:00 besteld, morgen in huis. Hier is het voor 24:00 besteld, (misschien) dit jaar nog in huis….

21 maart 2015 om 14:06
frank_b Gebruiker

Eens met Niels, dit duurt nu wel heel erg lang en de communicatie is bij één mailtje gebleven

Erg jammer dit ook al lid van het begin en best een aantal dingen besteld, ik denk dat ik nu ook maar moet stoppen met hier kopen, dit is zo vorige eeuw, zo je klanten behandelen.

21 maart 2015 om 18:04
Ozzy Gebruiker

Ik liet hier al eerder weten bang te zijn voor de levertijd van een ander produkt, dat was de 20e. Krijg ook daarover net bericht dat het ‘eind volgende week zal zijn’.

jullie zijn echt gek geworden iBood, denk je nou werkelijk dat we die mails nog geloven? Ik begrijp echter nog minder van onszelf, waarom trappen we hier nog in?

22 maart 2015 om 06:18
sdep Gebruiker

Het is inderdaad echt ongelooflijk aan het worden. Ik had dit samen met nog iets anders besteld voor mijn zus haar verjaardag op 3 maart ll. Alles zou net op tijd zijn voor de eerstvolgende keer dat ik haar zag. Intussen heb ik haar al een keer of 10 gezien, maar ze heeft nog steeds geen cadeau gekregen…

22 maart 2015 om 18:04
iDriftKing Gebruiker

Ronduit schandalig dat dit nog niet eens verzonden is geraakt. Geen communicatie naar de klant toe en dit terwijl ik zelf een ticket bij jullie geopend heb. Zeer zwak, hetzelfde met die Sandisk Ultra Fit USB sticks een tijdje terug, veel te laat aangekregen en dan presteren ze nog eens ondermaats! Hoe langer hoe minder ik hier zal bestellen.

22 maart 2015 om 22:10
Duchateau Gebruiker

Allerlaatste bestelling bij jullie!!!

22 maart 2015 om 23:58
momhino Gebruiker

Dit was mijn laatste bestelling bij jullie 4sure

23 maart 2015 om 09:20
Legendary1985 Gebruiker

dit was mijn eerste en ZEKER mijn laatste bestelling bij IBOOD. Ronduit schandalig hoe het hier gaat.

23 maart 2015 om 09:51
gavgav Gebruiker

What ever we write they don’t give a “fd”….

23 maart 2015 om 11:08
Jasper.vw Gebruiker

iBood, enig idee van de status?

23 maart 2015 om 12:11
mmeloen Gebruiker

graag informatie of de bestelling vandaag nog verzonden gaat worden?

23 maart 2015 om 19:06
patking Gebruiker

sluit ik me graag bij aan, zou inmiddels ook wel willen weten of mijn kabeltje verstuurd gaat worden.

Ben blij dat hij niet direct nodig is, maar als extra reserve kabeltje. Desalniettemin toch wel fijn om te weten of hij nog gaat komen.

23 maart 2015 om 17:15
vdchristophe Gebruiker

Hey jongens, verwachtte verzenddatum 3 maart 2015.

Ondertussen zijn we 23 maart…. Nog steeds niets ontvangen, t’s blijkbaar zelfs nog niet verzonden.

Waarom verkopen jullie eigenlijk als jullie het niet eens kunnen verzenden?

Als ik het goed begrijp verkopen jullie eerst lucht, en gaat dan pas op zoek naar een leverancier in het verre China ofzo?

Zo was het vroeger toch niet hoor!!!!!!

24 maart 2015 om 09:39
rirareve Gebruiker

het wordt iedere dag een beetje stiller met de antwoorden, we gaan het nooit krijgen

24 maart 2015 om 10:21
PcKTheDuke Gebruiker

Moderatoren : graag update ivm deze bestelling.

24 maart 2015 om 10:34
joopspijkers Gebruiker

Net proberen te bellen. Natuurlijk niet gelukt, wordt verwezen naar het contactformulier waar je bij de vraag wanneer het product wordt geleverd het standaard antwoord krijg ongeacht hoe je de vraag stelt. Voor mij ook beslissing om dit bij het laatste te bestellen product te houden. Ik heb hier schoon genoeg van. Ik haal mijn producten wel bij 1dayfly, want die blijven nog wel binnen de afgesproken tijden en als dat niet zo is wordt je netjes snel en correct geïnformeerd. Dus voor mij GÉÉN Ibood meer.

 

24 maart 2015 om 11:17
Legendary1985 Gebruiker

graag een update!!!

24 maart 2015 om 12:34
adejonge Gebruiker

Inderdaad graag een update. Dat jullie de producten niet kunnen leveren is ook een update. Niets laten horen en beloftes niet nakomen is geen goede zaak.

24 maart 2015 om 20:55
Iclo Gebruiker

Het is nu tijd om naar de Consumentenbond te stappen…ik heb er genoeg van! Dit is geen service

25 maart 2015 om 08:14
Wholdorp Gebruiker

Slechte service. Ik krijg geen herhaaldelijk geen antwoord. Ik ga ze nu in gebreke stellen en geef ze nog 1 week de tijd. Laten betalen en niet leveren is mi een gevalletje internet-oplichting. Ikke kan us aangifte gaan doen als ik binnen een week niets meer van ze hoor.

25 maart 2015 om 12:36
joopspijkers Gebruiker

Net Ibood aan de lijn gehad (eindelijk) en ze zeggen dat het product in grote verschijnlijkheid op 7 april geleverd gaat worden en dat ze de klanten deze week nog een email sturen.

 

 

25 maart 2015 om 12:41
PcKTheDuke Gebruiker

Tx Joopspijkers voor de info.

25 maart 2015 om 12:51
Djoels Gebruiker

Het begint een patroon te worden, sinds de nieuwe website hebben verschillende mensen uit mijn vriendenkring hetzelfde voorgehad.

Langere levertermijnen, slechte communicatie…

Als er met deze tendens niet gebroken wordt, gaan we conclusies moeten trekken.

25 maart 2015 om 14:26
Ozzy Gebruiker

Het gaat zeker geen 7 april worden want in de mail van vandaag zeggen ze als levertijd week 15, dat is dus half april. En ook dat zullen ze niet halen want de voorgaande data kwamen ook niet uit. Het sprobleem is dat ze je de order willen laten cancelen als je het er niet mee eens bent, dus een rechtzaak beginnen is lastig hoewel ik ze graag met min. rechtsbijstandverzekering kennis zou willen laten maken.

En mijn andere order waarvan de kevertijd was vertraagd naar vorige week vrijdag heb ik ook niet gehad. Schijtziek ben ik van jullie inmiddels.

25 maart 2015 om 14:33
joopspijkers Gebruiker

Week 15 is van 6 april t/m 12 april

25 maart 2015 om 14:34
Ozzy Gebruiker

Hahahaha in de mail staat ook dat door de komende feestdagen ‘er ook nog eens’ een extra vertraging gaat komen, als een soort nederig excus waar ze niks aan kunnen doen, echt jullie zijn van de pot ge…..

25 maart 2015 om 14:35
Ozzy Gebruiker

In week 15 zit de Pasen Joop, dat gaat hem echt niet worden hihihi

25 maart 2015 om 19:04
johtem Gebruiker

Ach ja, je moet wat over hebben voor die paar euro voordeel

26 maart 2015 om 10:55
neervoort21 Gebruiker

Wederom weer eens gebeld met ibood en ja hoor product weer vertraging. Terwijl er mij vorige week was verteld dat de producten binnen waren en klaar stonden voor verzending.

Helaas komt dit mij bekent voor dit is de 4x keer dat ik wat bestel bij ibood en 3 x komen ze de afspraken niet na en bij bellen word alleen maar aan het lijntje gehouden en liegen continu tegen je.

Kortom ibood zorg dat je de zaken eens op orde hebt neem een voorbeeld aan 1dayfly komen wel een afspraken na.

26 maart 2015 om 17:23
bbarendse Gebruiker

Ik ben natuurlijk de zoveelste… Ook ik heb in het verleden veelvuldig bij iBOOD besteld maar de laatste maanden is het werkelijk waar tranentrekkend. Achterlijk lange levertijden, geen bereikbaarheid, geen respons op klachten via klantenservice of contactformulier.

Ik heb mijn bestellingen nu geannuleerd en zal voor 2 euro meer elders gaan bestellen en morgen de spullen in huis hebben. Is tevens de laatste keer geweest dat ik iets bestel bij iBOOD. Heel jammer hoe iBOOD zichzelf van een succesformule om zeep heeft geholpen.

26 maart 2015 om 21:49
Wesleyvw Gebruiker

Hier ook nog steeds geen product ontvangen?? iBood waar zijn jullie mee bezig?

Dit topic is gesloten en daarom is het is niet meer mogelijk om te reageren.